Esiintymislavojen perustiedot

Esiintymislavojen perusosa on 2x1 metrin kokoinen lavaelementti ja siihen sopivat jalat joita löytyy eri korkuisina. Näitä lavojen peruselementtejä sekä ympyrälavojen kaarielementtejä ja kolmion mallisia lavapaloja yhdistelemällä voidaan toteuttaa monipuolisesti eri kokoisia ja mallisia esiintymislavoja. Lavan korkeus vaihtelee käyttötarpeen mukaan ja korkeuksia porrastaen voidaan toteuttaa myös erilaisia katsomoratkaisuja sekä korotettuja invakatsomoita ja kulkuramppeja liikuntarajoitteisille ihmisille.

Lavapalojen peruspinta on mustaksi maalattua vaneria. Ulkokäyttöön tarkoitetuissa lavaelementeissä pinta on filmivaneria. Valikoimastamme löytyy myös ritiläpintaista lavaa, mikä mahdollistaa läpinäkyvää pleksipinnan kanssa lavan alapuolisen valaisun tai ilman muovipintaa tuulikoneen käytön lavan alta. Lavat voidaan myös matottaa messumatolla ja lavan reunaan on saatavilla lavan rakenteet peittävää reunaliinaa (tunnetaan myös nimellä skirt).

Esiintymislaovjen perushinnoittelu

Esiintymislavojen karkea perushinta on 15 €/m2 (+alv).
Eli 2x1 metrisen peruspalan hinta on 30 € (+alv).

Tuoteryhmän luonteesta johtuen laskemme tarjouksen lavakokonaisuudesta asiakkaan tarpeiden mukaan. Ota siis yhteyttä myyntiimme!

Voiy myös käydä kurkkaamassa muutamaa yleisintä perusmallista suorakaidelavaa joille olemme laskeneet valmiit perushinnat ilman kuljetusta ja asennusta.

Lisämaksusta saatavilla:

 • Helmakangas, musta tai harmaa
 • Portaat esiintymislavalle - saatavilla kaikkiin peruskorkeuksiin
 • Kaiteet esiintymislavaan sekä portaisiin
 • Lavan peruspinnan (musta vaneri) matotus messumatolla halutun värisenä
 • Lavapinnan pleksitys

Matotus, messumatto

Osa messumattojen värivaihtoehdoista Matotukseen käytämme muutamaa eri messumattomerkkiä ja messumattomallia. Värejä löytyy monipuolisesti joskin tyypillisesti esiintymislavat matotetaan johonkin harmaan sävyyn tai mustaksi. Myös tapahtuman tai järjestäjäyrityksen väriteeman mukainen mattoväri on näyttävä ja varma valinta!

Asiakas voi hoitaa matotuksen myös itse, jolloin veloitamme pelkät materiaalikulut. Maton hinta riippuu valitusta mattomateriaalista ja esiintymislavan koosta. Huom: Matotusta ei saa niitata kiinni lavaan, vaan se teipataan siihen mattoteipillä.

Mitä messumatto on?
Messumatot ovat tyypillisesti kangaspintaista mattoa jota myydään metritavarana leveästä rullasta. Mattoja on olemassa eri paksuisia ja tyyppisiä ja värivaihtohtoja löytyy reilusti. Messumattoa voi käyttää monenlaiseen lavojen ja lattioiden verhoiluun. Messumatto kiinnitetään alustaansa yleensä mattoteipillä. (Huom! Meidän esiintymislavoihin ei messumattoa saa niitata kiinni, vaan se tulee teipata!)

Mattoteippi eli ns. kaksipuoleinen heikkoliimateippi
Messumatto kiinnitetään lattiaan ja esiintymislavoihin yleensä mattoteipillä. Mattoteippi on kaksipuoleista teippiä jossa lattiaan liimattava pinta on heikkoliimaista ja mattoon liimattava puoli huomattavasti vahvempiliimaista. (Ole tarkkana kummin päin asennat teipin!)

Ohje:
Mattoteippiä rullalta avattaessa ensimmäinen esiin tuleva liimapinta on heikkoliimaista ja se kiinnitetään AINA lattiaan (tai muuhun kiinnitettävään pintaan). Sen jälkeen teipistä poistetaan toisen puolen suojamuovi ja kiinnitetään messumatto tähän voimakasliimaiseen pintaan.

Kokeile teippiä aina kiinnitettävään pintaan ennen varsinaisen asentamisen aloittamista! Ole erityisen varovainen aroilla pinnoilla. Emme vastaa lattioiden tai muiden pintojen vaurioista jos asiakas on hoitanut itse matotuksen.

Esiintymislavojen teknisiä tietoja

Suorakaidepalojen mitat:
- 1,0x2,0 m (2x1m lavapala on lavarakennusten peruselementti)
- 0,5x2,0 m
- 0,5x1,5 m
- 0,5x1,0 m
- 1,0x1,0 m
- 1,5x2,0 m

Esiintymislavan korkeus

Jalkavaihtoehtojen korkeus (cm): 20, 30, 40, 50, 60, 80, 100, 120, 150, 160 ja 200

Saatavilla myös eripituisia säätöjalkoja:
- 40-63 cm
- 60-103 cm
- 100-160 cm


Kolmiopalojen suuntaa-antavat mitat ja kaavakuvat:

Butec-kolmiopalojen suuntaa-antavat mitat ja kaavakuvat

Ympyrälavat

Lue tarkemmin Ympyrälavat-sivulta!

Ympyrälavojen halkaisijat ja linkit suuntaa-antaviin kaavakuviin (kaavakuvissa keskialueiden suorakaidepalat ovat peruskokoisia 2x1m lavapaloja):

 • Halkaisija 1 metriä, 2 elementtiä (kaavakuva)
 • Halkaisija 1,8 metriä, 1 elementti (kaavakuva)
 • Halkaisija 2 metriä, 4 elementtiä (kaavakuva)
 • Halkaisija 3 metriä, 8 elementtiä (kaavakuva)
 • Halkaisija 4 metriä, 8 elementtiä (kaavakuva)
 • Halkaisija 5 metriä, 13 elementtiä (kaavakuva)
 • Halkaisija 6 metriä, 18 elementtiä (kaavakuva)
 • Halkaisija 8 metriä, 30 elementtiä (kaavakuva)
 • Halkaisija 12 metriä, 62 elementtiä (kaavakuva)
Esiintymislavojen peruspintavaihtoehtoja
Esiintymislava, mustia Jenkki-taittotuoleja, baarijakkaroita ja pystypöytiä esiintymislavallaEsiintymislavojen kahden eri kolmiopalan kaavakuva ja mitatSydämen mallinen esiintymislavaKaksikerroksinen pyöreä iso buffet-pöytäKolmikerroksinen pyöreä buffet-pöytäVälikaiskatsomo esimerkiksi urheilukisoihin kadunvarteenKatsomo messuosastollaHexa-pystärit ja pieni peruslava somistetyynyillä messujen syrjäisellä jutustelualueella

Tuotteen lisääminen tarjouspyyntökoriin:

Vuokrahinta*

Tämä tuote on varsin monipuolinen, ole hyvä ja kerro tarjouspyynnön kommenteissa tarkemmin tarpeistasi tämän tuotteen osalta, kiitos.

*) Perushintaan sisältyvä vuokra-aika kattaa viikonlopun (perjantai-maanantai) tai kolme arkipäivää (kaksi yötä).
Hinnat saattavat vaihdella tilauksen koon, ajankohdan sekä muiden seikkojen mukaan. Näet lopullisen hinnan tarjouksesta jonka myyntimme lähettää sinulle sähköpostitse. (Tarjous ei vielä sido sinua tilaamaan mitään.)

Kuvia tuotteesta

Esiintymislavojen peruspintavaihtoehtoja
Esiintymislava, mustia Jenkki-taittotuoleja, baarijakkaroita ja pystypöytiä esiintymislavalla

Messukeskuksessa perusmallinen suorakaiteen muotoinen esiintymislava jonka taustalla sermeistä tehty seinäke, lavalla baarijakkaroita ja pystypöytiä ja yleisölle asetellaan paikoilleen mustia Jenkki-taittotuoleja.

Esiintymislavojen kahden eri kolmiopalan kaavakuva ja mitat

Suuntaa-antavat mitat esiintymislavojen kolmiopaloista.

Sydämen mallinen esiintymislava

Sydämen mallinen esiintymislava matotettuna punaiseksi ja musta reunaliina. Esiintymislavoista voi rakentaa monipuolisesti hyvin erilaisia muotoja. Ympyrälavojen erimalliset reunapalat yhdistettynä sopivasti perusmallisiin 2x1m lavapaloihin vieläpä eri korkuisilla jaloilla höystettynä avaa loputtomasti mahdollisuuksia.

Kaksikerroksinen pyöreä iso buffet-pöytä

Kahdesta päällekkäisestä pyöreästä esiintymislavasta rakennettu näyttävä buffet-pöytä. Matotusten esimerkkivärit ovat räikeä jotta kerrosten kokoero hahmottuu paremmin kuvassa.

Muita kuvassa olevia tuotteitamme:
Ympyrälavat
Kolmikerroksinen pyöreä buffet-pöytä

Kolmesta päällekkäisestä pyöreästä esiintymislavasta rakennettu näyttävä buffet-pöytä. Matotusten esimerkkivärit ovat räikeä jotta kerrosten kokoero hahmottuu paremmin kuvassa.

Muita kuvassa olevia tuotteitamme:
Ympyrälavat
Välikaiskatsomo esimerkiksi urheilukisoihin kadunvarteen

Kuvan mukainen katsomo soveltuu hyvin esimerkiksi kadunvarteen erilaisiin paraateihin ja urheilukisoihin. Tämä katsomo on rakennettu pienellä porrastuksella seisomakatsomoksi.

Muita kuvassa olevia tuotteitamme:
Katsomot
Katsomo messuosastolla

Yksinkertainen esiintymislava ja katsomo messuilla

Hexa-pystärit ja pieni peruslava somistetyynyillä messujen syrjäisellä jutustelualueella

Hexa-pystärit ja pieni peruslava somistetyynyillä messujen syrjäisellä jutustelualueella